Nyakó: Mennie kell az NVI és az NVB elnökének

A Kúria ítéletéből következik szerinte, hogy törvényesnek minősítettek törvénytelen eseményeket.

MTI
2016. 04. 07. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyakó István a Kúria épülete előtt újságíróknak azt mondta: a legfelső bírói fórum szerdai döntése – amely hitelesítette a vasárnapi boltzár eltörlésével kapcsolatos népszavazási kérdését – bebizonyította, hogy mindkét választási hatóság „törvénytelen eseményeket minősített törvényesnek”. Szerinte ugyanis a Kúria azt kifogásolta, hogy Erdősi Lászlóné beadványának leadását „verőemberek” segítették, az időbélyegzőnél nem ő blokkolt személyesen, és az NVI vezetőjének sem ő adta át elsőként a beadványát.

A politikus szerint ezért Pálffy Ilonának, az NVI vezetőjének és Patyi Andrásnak, az NVB elnökének is mennie kell.

Nyakó kijelentette: nagyon bíznak abban, hogy a Fidesz-kormány a Kúria döntése után semmilyen jogi akadályt nem gördít a népszavazás megtartása elé. Tudják, hogy mindenre képesek, hiszen visszamenőleges hatályú törvénykezéssel vagy más „jogi furmánnyal” eddig is sok gondot okoztak az országnak – jelentette ki.

A szocialista politikus ezért arra várt világos, egyenes választ Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy tiszteletben tartják-e a Kúria döntését, és megengedik-e azt, hogy a nép dönthessen erről a témáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.