Orbán Ráhel: Senkit nem próbáltam korlátozni

Az előadásokra a sajtó miatt nem az egyetemen kerül sor.

MNO
2016. 04. 04. 7:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismert, a miniszterelnök legidősebb lánya Food Service Managementet oktat a Corvinus Egyetem turizmus és vendéglátás szakán. Azonban a sajtó miatt a kurzust nem az egyetemen tartják meg, hanem például éttermekben – tudta meg az Átlátszó Oktatás.

Általában az egyetem portálján elérhető a tantárgyi adatlap, ahol részletesen leírják a kurzus tematikáját, követelményrendszerét, az óra helyét és időpontját. A tantárgyi adatlapról azonban hiányzik a kurzus helye és ideje.

Egy érdeklődő megpróbált bejutni az előadásra, ám a hivatalos helyszínen nem járt sikerrel. Végül a tantárgyfelelős tájékoztatásából az derült ki, hogy az előadás külső helyszínen volt megtartva, ezért nem találta a kurzust a kijelölt teremben – teszik hozzá.

Hétfőn 9 óra 50 perctől az E.3.324. számú teremben a tájékoztatás szerint már megtekinthető az előadás. Az ezt követő két előadás viszont már ismételten külső helyszínen lesz megtartva – írja az Átlátszó Oktatás.

Az április 4-ei, hétfői előadás után Orbán Ráhelt sikerült megszólaltatnia az Eduline-nak. A Food Service Managementet oktató nő kifejtette: ha az egyetem megengedi, hogy be lehessen ülni az órákra, akkor nem az a kérdés, ő egyetért-e ezzel vagy sem. (Az Eduline munkatársa hozzátette, ezt a felsőoktatási törvény teszi lehetővé.) „Nekem van itt néhány diákom, nekem ők az elsők, az a legfontosabb, hogy nekik a legjobbat tudjam adni” – jelentette ki Orbán.

A kormányfő lánya az óra elején elmondása szerint közölte hallgatóival: ha fotó jelenik meg róluk az újságban, és ez zavarja őket, akkor a rektorhoz fordulhatnak panaszukkal. Szerinte zavarhatja a diákokat, hogy az órára öt fotós ellátogat, majd közben ki is mennek – de ezzel ő nem tud mit kezdeni. Elmondta, senkinek az órára való bejutását nem próbálta korlátozni.

A Forbes magazin legbefolyásosabb nőket összesítő listájára is felkerült a miniszterelnök lánya, ahogyan felesége is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.