Palkovics: Maradnia kell a mindennapos testnevelésnek

Az államtitkár szerint azonban akár már szeptembertől csökkenhet a diákok óraterhelése.

MTI
2016. 04. 06. 21:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két testnevelésórával és egy etikaórával lett több, a megtanítandó és számon kért tananyagmennyiség is megnövekedett, emiatt valamit tenni kell – mondta Palkovics László. Hozzátette: kérték a munkacsoportot, hogy tegyen olyan rövid távú javaslatot, amely akár már szeptembertől csökkentheti ezt a terhelést.

Kitért arra is, hogy a mindennapos testnevelés nem járulhat hozzá ehhez negatív módon, hiszen a tornaórára nem kell készülni, és egy órányi testnevelés felüdülést jelent a gyerekeknek. Arról persze lehet beszélni, hogy mikor tartják ezeket a testnevelésórákat, de úgy érzi, nem szabad megszüntetni őket. Ha megnézik, milyen a társadalmi elfogadottsága a mindennapos testnevelésnek, akkor kiderül, hogy nagyon magas – hangsúlyozta Palkovics László.

Az oktatási államtitkár szerint a hit- és erkölcstanóra esetében meg kell vizsgálni, hogy hozzájárul-e az eredeti cél teljesítéséhez. „De ez mindössze egyetlen órát jelent. A kérdés az, mi történik, ha fakultatívvá tesszük vagy integráljuk a történelemórába. Nem biztos, hogy ezzel csökkenni fog a gyerek terhelése” – idézi az oktatási államtitkárt az InfoRádió honlapja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.