Se metró, se hév nem lesz a hétvégén

Természetesen a 3-as metró esik ki.

MTI
2016. 04. 08. 12:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 3-as metróban folytatódik a síncsereprogram, emiatt szombaton és vasárnap, illetve április 23-án és 24-én az Árpád híd és Újpest-központ között nem járnak a szerelvények. A metrópótlás ideje alatt az Árpád hídi felszíni megálló forgalmi rendje kis mértékben változik.

Az 5-ös, szentendrei hév vonalán Békásmegyer és Szentendre között kell majd pótlóbuszra átszállni karbantartás és peronfelújítás miatt. A pótlóbuszok – amelyeken lehet kerékpárt is szállítani – a 943-as éjszakai busz megállóiban állnak meg.

Az 1-es villamos vonalán a Bécsi úti végállomás és Zugló, vasútállomás között nem járnak majd a szerelvények, mert az Árpád hídon és a Hungária körúti felüljárón a dilatációs szerkezetek cseréjét és javítását végzik. A korlátozásra április 16-án és 17-én, valamint 23-án és 24-én is számítani kell.

Szintén nem közlekedik egy szakaszon szombaton és vasárnap a 8-as (gödöllői), valamint a 9-es (csömöri) hév felsővezeték-karbantartás és pályafenntartási munkák miatt. A 8-as csak Gödöllő és a kistarcsai kórház között jár, a 9-es egyáltalán nem közlekedik. Az Örs vezér teréről a kistarcsai kórházig H8-as, Cinkotára a H8A, Csömörre a H9-es jelzésű pótlóbusz viszi az utasokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.