Tóbiás: Reménykeltő dolgok történnek

Úgy látja, igény van egy „szabadabb és igazságosabb Magyarországra”.

MTI
2016. 04. 06. 10:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki politikus erről szerdán, a Magyar versenyképesség közép- és kelet-európai összefüggésekben címmel tartott budapesti konferencián beszélt, amelyet a Friedrich-Ebert-Stiftung, a GKI Gazdaságkutató Zrt. és a Táncsics Mihály Alapítvány közösen szervezett.

Tóbiás József a tanártüntetésekre és a vásárnapi boltzárról szóló népszavazás lehetőségére hivatkozva kiemelte, az MSZP-nek egy olyan „társadalmi kormányzási” modellt kell kínálnia, amelyre nem volt példa az elmúlt 25 évben, és amely szembemegy a Fidesz jelenlegi, „hatalmi kormányzási” törekvéseivel. Az emberekben fel kell kelteni a reményt, hogy a demokratikus jogállam intézményei valójában az ő érdekeiket szolgálják és nem uralkodni akarnak rajtuk – fejtette ki.

A szocialista politikus szerint sokat elmond az Orbán-kormány működéséről, hogy meglepetésként kell kezelni a jogállam érvényesülését, mint ahogy az történt a Kúria vásárnapi zárva tartásról szerdán hozott döntésekor. „Nem magunkért nyertünk” – fogalmazott, mert szerinte a referendum azt mutatja meg, milyen társadalomban gondolkodnak a pártok és lehetséges-e az emberek mindennapi életét alapvetően befolyásolni a megkérdezésük nélkül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.