Újabb plagizált doktorit lepleztek le

Doktori disszertációjának felét gyakorlatilag szóról szóra másolta Isaszegi János nyugalmazott vezérőrnagy.

MNO
2016. 04. 05. 12:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vs.hu az Átlátszóra hivatkozva arról ír, hogy Isaszegi János, a HM Zrínyi Kiadó vezetője a 2011-ben leadott doktori fokozat megszerzéséhez szükséges értekezésének a felét gyakorlatilag egy az egyben vagy apró átírásokkal vette át más művekből.

Mint a portál írja, Isaszegi saját szellemi műveként tüntet fel más, interneten vagy a szakirodalomban szereplő írásokat. A dokumentum nélkülözi a szabályos hivatkozásokat: az 143 oldalas értekezés végén található irodalomjegyzék mindössze 37 szakirodalmi hivatkozást tartalmaz, illetve 11 másikat lábjegyzetként feltüntetve.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) elfogadottak szerint a hadtudományi témájú disszertációk jellemzően 100-150 hivatkozást tartalmaznak.

A Debreceni Egyetem kivizsgálja Isaszegi János disszertációjának ügyét – erősítette meg az egyetem sajtófőnöke kedden az MTI érdeklődésére, miután az oktatas.atlatszo.hu oldal arról írt: plagizált a tábornok. M. Tóth Ildikó elmondta a vizsgálat várhatóan egy-két hónapig tart. A kérdéses disszertációra vonatkozó adatok (téma, keletkezési időpont) nyilvánosak, az interneten elérhetők – tette hozzá. Az MTI megkereste Isaszegi Jánost, de nem akart nyilatkozni az ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.