Uniós pénzek: politikai vitát kezdeményez Orbán Viktor

A 2007–2013 közöttiek felhasználásáról „nyílt és építő jellegű vitát” fognak folytatni.

MTI
2016. 04. 05. 19:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor azzal indokolta kezdeményezését, hogy a kormány 2015. december 31-én sikeresen lezárta a 2007 és 2013 közötti európai uniós fejlesztési ciklust. A fejlesztési időszakban 8600 milliárd forint értékű forrás állt Magyarország rendelkezésére, melyet az intézményrendszer teljes egészében kihelyezett.

A miniszterelnök levelében arról is beszámolt, hogy a korábban mindenki által biztosra vett forrásvesztést elkerülte a kormány, ugyanis az Európai Bizottságtól lehívható összegnél többre, 9536 milliárd forintra kötött szerződést.

Mindezek miatt szükséges, hogy a kormány a fejlesztési ciklus lezárásáról és az ebből fakadó tapasztalatokról az Országgyűlést is tájékoztatni tudja, a parlamenti pártokkal pedig nyílt és építő jellegű vitát tudjon folytatni – olvasható Orbán Viktor levelében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.