Vona: A korrupció egyfajta negatív hungaricum

A Jobbik elnöke szerint a kormány mindenféle gátlás nélkül folytatja ezt a tevékenységét.

MTI
2016. 04. 01. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vona Gábor azt mondta: „elképesztő, amit a kormány korrupció kapcsán megenged magának, nem csupán arról van szó, hogy a kormány sok esetben legalizálja a korrupciót, és ami korábban korrupciónak számított, az ma már törvényes, hanem arról is, hogy mindenféle gátlás nélkül folytatja ezt a tevékenységét”.

Ez egyfajta negatív hungaricum – szögezte le az ellenzéki politikus, hozzátéve: „úgy tűnik, hogy a miniszterelnök közvetlen környezete a magyarországi korrupció melegágya”.

Vona Gábor úgy fogalmazott: a Fidesz, a kormány, és benne a miniszterelnök is a korrupció martalékává vált.

A korrupció felszámolását tekintve a Jobbik eltökélt, és bízik abban, hogy Magyarországon előbb-utóbb lesz elszámoltatás, „hiszek abban, ha a Jobbik kormányra kerül 2018-ban, akkor valóban lesz elszámoltatás” – szögezte le.

Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy március 15-én antikorrupciós tavaszi hadjáratot hirdettek meg, ennek keretében már felállítottak egy csoportot, amelybe nemcsak a párt tagjait, szakpolitikusait, hanem külsős szakembereket is bevontak.

Nemcsak Budapest, hanem a vidék korrupciós ügyeire is „rá fogunk szállni (...), szeretnénk ennek a világnak véget vetni” – tette hozzá.

Azt is mondta, hogy kormányra kerülésük esetén a Jobbik a pártpolitikától és az ügyészségtől is függetlenül működő, akár az ügyészséget is felelősségre vonni képes korrupcióellenes szervezetet hozna létre. Romániában már van egy hasonló szervezet, amely „nagyon jól végzi a munkáját” – tette hozzá.

Vona Gábor szólt arról is, hogy a „valódi nemzeti konzultáció” meghirdetése óta eltelt két hónap azt igazolta, hogy a kezdeményezés jó és sikeres.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.