Zöldszámon lehet majd jelezni a terrorveszélyt

A Terrorelhárítási Központ most is figyel, de az állampolgárok segítségére is számít.

MNO
2016. 04. 01. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zöldszám bevezetése a terrorellenes kormányzati akcióterv része lenne, amiről pénteken kezdődik meg a parlamenti, ötpárti egyeztetés.

A titkosszolgálatok fejlesztésére tízmilliárdokat költhetnek, létrehoznák a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központot, egy „fúziós központot”, ahol a szolgálatok információit fésülnék össze, elemeznék és rendszereznék.

A háttérbeszélgetésen Hajdu János TEK-főigazgató elmondta, hogy a Terrorelhárítási Központ az informátorhálózatán keresztül figyeli azokat a helyeket, közösségeket, ahol főleg fiatalok radikalizálódhatnak, és akiket így a terroristaszervezetek beszervezhetnek. Az Origo szerint így például „ott vannak” az iszlám közösségekben, mecsetekben is.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal és a TEK is tart tájékoztató fórumsorozatokat annak érdekében, hogy a gyanús jeleket az állampolgárok is felismerjék. Enne érdekében nem csak a már említett zöldszámot léptetik életbe, hanem propagandaanyagokat terjesztenek, ami alapján „felismerhető lenne a veszély”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.