Egy fideszes biztosan nem záratná be teljesen a Délit

Láng Zsolt II. kerületi polgármester a környékbeliek kényelméért szólalt fel.

MTI
2016. 05. 20. 11:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus pénteken azt mondta az MTI-nek: polgármesterként és fővárosi képviselőként arra szeretné felhívni a kormány figyelmét, hogy a városrészben és környékén élőknek, illetve az ott dolgozóknak évtizedek óta fontos, metrókapcsolattal rendelkező pályaudvar a Déli, amelyet a II. kerület bármely pontjáról legfeljebb egy átszállással el lehet érni közösségi közlekedéssel, 10-20 perc alatt.

Láng Zsolt üdvözölte azt az elképzelést, hogy a pályaudvar rozsdaterületeiből zöld parkot csináljanak, ugyanakkor azt kérte: ne szüntessék meg a vasútvonalak kényelmes elérhetőségét. A polgármester értékelése szerint a Kelenföldi pályaudvar ezt nem tudja pótolni.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a kormány jövő heti ülésén dönt a fővárosi pályaudvarok sorsáról; a Délinél a bezárás lehetőségét vizsgálja a kabinet. Erről a múlt héten azt mondta, hogy a bezárás csak akkor történhet meg, ha a pályaudvart ki tudják váltani, például a kelenföldi fejlesztésével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.