Él a nő, akit Kiss Lászlóék megerőszakoltak

„Annak ellenére, hogy halálhíremet keltették, élek” – nyilatkozta a hölgy.

MNO
2016. 05. 06. 17:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Exkluzív interjút készített az RTL Klub azzal a 73 éves Takáts Zsuzsannával, akit Kiss Lászlóék 1961-ben megerőszakoltak. Az ügyben 55 évvel ezelőtt ő maga tett feljelentést, és most, 2016-ban saját maga jelentkezett a csatornánál. „Annak ellenére, hogy halálhíremet keltették, élek” – nyilatkozta a hölgy.

A teljes interjút szombat este vetíti a csatorna, pénteken csak egy rövid előzetest mutattak be.

A botrány nemrég pattant ki, ennek következményeként Kissnek a szövetségi kapitányi posztról is távoznia kellett, ahogy Százhalombattán sem maradhatott alpolgármester. Az eset külön pikantériája az, hogy korábban arról keringett hír, hogy Takáts Zsuzsanna már nem él. Természetesen többen megszólaltak, az úszóválogatott újonnan kinevezett szövetségi kapitánya, Hargitay András mondta, az vesse az első követ Kiss Lászlóra, akinek nincs bűne.

Ha úszás, akkor Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke se maradhat ki. Az ügy odáig ment, hogy Gyárfás a szövetségen belül bizalmi szavazást kért. „Kérem, foglaljatok állást, hogy továbbra is bíztok-e bennem vagy sem. Tavaly öt évre választottatok meg. Hiába változatlan az én elkötelezettségem, ha nincs meg körülöttem a bizalom, akkor tovább nem vállalhatom az elnöki tisztséget” – mondta korábban. A válasz egyértelmű 118-1 arányban, 1 tartózkodás mellett megerősítették pozíciójában.

Gyárfás egyébként így nyilatkozott az ügy érintettjéről, Kiss Lászlóról: „Mi a személyében egy merőben más embert ismertünk meg, akinek sikerei fényében egy ország tündökölt. Nevéhez olimpiai, világ- és Európa-bajnokok sora fűződik. Mesteredző, számos magas kitüntetés tulajdonosa. Általános megbecsülést vívott ki. Felnéztem rá edzőként, kapitányként, barátként. Egy ilyen mellbevágó fordulatra nem voltam felkészülve, annak kezelésére számomra nem volt recept. Persze, hogy elítélem a nemi erőszakot. Már elnézést kértem azoktól, akiknek akaratlanul is megsértettem az erkölcsi érzékét.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.