Megszólalt a Kiss Lászlót kihallgató rendőr

A volt úszószövetségi kapitánynak nem lesz könnyű dolga.

MNO
2016. 05. 09. 5:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról portálunk is beszámolt, az RTL Klub megtalálta azt a nőt, akit 1961-ben Kiss László volt úszószövetségi kapitány két társával együtt megerőszakolt. Takáts Zsuzsanna interjújából kiderült, hogy el akarta nyomni magában a történteket, munkamániás lett, sokat dolgozott, nem akart emlékezni az eseményekre, és az országosan ismertté, sikeressé vált sportvezetőre, Kiss Lászlóra is úgy tekintett, mint egy idegenre, olykor még örült is a sikereinek.

„Örülök, ha a hölgy él, mert így legalább esély van arra, hogy tisztázódjanak a dolgok” – így reagált az ügy egyik érintettje, Kiss László, aki már kikérte a per aktáit, ugyanis szeretné bizonyítani, hogy koncepciós szempontok alapján született meg 1961-ben és 1962-ben az elsőfokú és a jogerős ítélet.

A Népszabadság megszólaltatta azt a rendőrtisztet, aki 55 évvel ezelőtt kihallgatta többek között Kiss Lászlót. Martinkó Károly elmondta, hogy a volt úszószövetségi kapitánynak nem lesz könnyű dolga. „A védelem azt állította, hogy a rendőrségen befolyásolták a tanúkat, köztük azt a karbantartó kőművest is, akinek vallomása perdöntő lehetett volna Kiss egyik tettestársa, Lantos László szerepének tisztázásában” – tette hozzá a már újságíróként dolgozó egykori rendőr. Hozzáfűzte, hogy nem gyakoroltak nyomást a válogatott sportolókra. Sőt lelkiismeretes kihallgatásra hívta fel kollégái figyelmét.

Lantos a bírósági tárgyaláson arról beszélt, hogy szerinte megfélemlítették a kőművest, hogy ellene valljon. A karbantartó könnyeivel küszködve mondta, „eddig sajnáltalak, Lantos, de aki ilyen valótlanságot tud mondani rólam, azt nem sajnálom”. Lantos azt felelte: nincs rászorulva a tanú sajnálatára.

Valószínűleg törölte a Facebook-oldalát Aczél Endre újságíró, az oldal legalábbis már nem elérhető – szúrta ki az Index. A portál úgy véli, ez azért történt, mert Takáts Zsuzsanna nyilatkozata után az újságíró újra a hölgyet hibáztatta. Frissítés: a 444 elérte Aczélt, aki közölte: nem tud belépni Facebook-profiljába.

Korábban a Népszabadság azért vált meg tőle, mert a Facebookon kifejtette: Kiss László úszóedző és társai 1961-ben nem követtek el csoportos nemi erőszakot, csak azért lett büntetőügy, mert az állítólagos áldozat szülei nem fogadták el, hogy a lányuk „szeretett kefélni”. Ezzel kapcsolatban Aczél a 444-nek elárulta: itt egy másik, néhány évvel korábbi esetre gondolt.

„Ott mellélőttem” – mondta a portálnak, amelynek kijelentette azt is, nem nagyon akar már nyilatkozni, mert attól fél, nem csak a Népszabadságtól rúgják ki. Szerinte rengeteg hasonló eset (csinos fiúk és csinos lányok csábítása, véli Aczél) történt akkoriban, mégsem lett belőlük feljelentés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.