Kósának Orlandóról is a migrációs válság jutott eszébe

Napirend előtt szólalt fel az Országgyűlésben Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

MNO
2016. 06. 13. 10:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósa Lajos (Fidesz) a hétvégi orlandói lövöldözés kapcsán azt mondta, hogy a történtek rámutatnak: a migrációs hullám – amelynek során ellenőrizetlenül nagy számú tömegek áramlanak be – együtt jár a terrorveszély és az erőszak növekedésével.

Kitérve arra, hogy Orlandóban egy afgán származású férfi volt az elkövető, elmondta, a bevándorlók integrációja rendkívül nehéz, majdhogynem megoldhatatlan. Szerinte ezért óriási veszélyeket rejt a kényszerbetelepítés Magyarországra. A határok védelme mellett ennek véget kell vetni – közölte.

Úgy fogalmazott, még nem volt elég halott, hogy „a nagyon trendinek számító liberálbaloldali megközelítés” ebben a kérdésben megváltozzon.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára részvétét kifejezve az áldozatok hozzátartozóinak azt mondta, a vasárnapi terrortámadás komoly kérdéseket vet fel a bevándorlók beilleszkedésével és a biztonsággal kapcsolatban. Szerinte a migrációs hullám folytatódni fog, és egyre több erőszakos cselekmény történik az európai, így a magyar menekülttáborokban is.

Közölte, Brüsszel továbbra is életképtelen javaslatokat tesz le az asztalra, a magyar kormány pedig továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az itt élők dönthessék el, kivel akarnak együtt élni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.