Nem csak Szijjártóék érezték meg, hogy menekülni kell a Quaestorból

Egy állami sofőr 200 milliót kapott le az utolsó pillanatban.

MNO
2016. 06. 13. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szijjártó tárcája alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. 2015 március 9-én pár órával azelőtt, hogy Tarsoly Csaba bejelentette a Quaestor csődjét, kiszedett belőle 3,8 milliárdot. Az Átlátszó.hu cikkében kiemeli, hogy máig nem sikerült eloszlatni a bennfentesség gyanúját, de Szijjártóék állítják: szerencséjük volt. És nem csak nekik, többeknek is megszólalt a hatodik érzékük, és százmilliós tételeket szedtek ki.

Az Átlátszó információ szerint egész pontosa 333 ügyfél döntött amellett az ominózus napon, hogy kiszedi pénzét: milliárdos tételben egyedül az állami szerv, míg százmilliós tételben négy magánszemély, „közöttük klasszikus közszereplők nem, de figyelemre méltó sztorik akadnak”.

„Ilyen például B. G. R. esete, aki – ha csak nem jómódú névrokonáról van szó – annak ellenére helyezkedett el gépkocsivezetőként a fontos főhivatalban, hogy akkor már két éve megnyitotta vaskos értékpapírszámláját a Quaestorban. Az évek folyamán a csőd napján történt elszámolásig a brókercég mindösszesen több mit 350 millió forintot fizetett ki B. G. R.-nek.

F. úré a kereskedőház utáni második legnagyobb tétel a last minute kifizetések/kiutalások között. Ő a nyugdíj-előtakarékossági számlája terhére vett föl 414,5 millió forintot. F. I. 2008-ban kezdett félretenni idős napjaira – az évek során a bank mindösszesen csaknem egymilliárd forintot fizetett ki neki.

A K. család – alföldi vállalkozó família – négy tagjának szintén a csőd napján jutott eszébe hozzájutni a pénzéhez, négyüknek összesen 215 millióhoz. A legnagyobb összeget, 118 millió forintot K. P. vette fel közülük. A százmilliós tartományba rajtuk kívül az Sz. házaspár került összesen 160 millió forinttal a Quaestor fekete napján” – sorolja a szerencséseket a cikk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.