Áder János kegyetlen terrorista támadásról beszélt

És őszinte részvétét fejezte ki.

MTI
2016. 07. 15. 7:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott dokumentumban az áll: Áder János mély megrendüléssel fogadta a tragikus hírt a csütörtök esti, nizzai „kegyetlen terrorista támadásról”, amely csaknem száz ártatlan áldozatot követelt. Az államfő táviratában őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok rokonainak és hozzátartozóinak Magyarország népe és a maga nevében.

„A megpróbáltatásnak ezekben a nehéz óráiban őszintén együtt érzünk mindnyájukkal, és szívből osztozunk nagy fájdalmukban” – írta. A köztársasági elnök a „brutális merénylet” sebesültjeinek mielőbbi teljes felgyógyulást kívánt.

A Francia Köztársaságot ez alkalommal éppen a nemzeti ünnepén érte a terror gyilkos csapása – áll a levélben. „Az alattomos merénylet azonban megerősíti közös meggyőződésünket: úrrá kell lennünk az öldöklés megszállottjain, és mindent meg kell tennünk, hogy a békés emberek életét sehol se fenyegethessék a terror és a pusztítás erői” – hangsúlyozta Áder János. Ebben a küzdelemben Franciaország a továbbiakban is számíthat barátai, köztük Magyarország támogatására és a közös erőfeszítésekhez való hozzájárulására – fűzte hozzá.

Nyolcvannégy halottja, tizennyolc, válságos állapotban lévő és ötven könnyebb sebesültje van a csütörtök esti nizzai terrortámadásnak. Egy 31 éves, tunéziai származású nizzai férfi teherautójával belehajtott a francia nemzeti ünnepre összegyűlt tömegbe – közölte pénteken a francia belügyminisztérium. A támadó menet közben pisztolyából lövéseket adott le. A rendőrök megölték az ámokfutót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.