Átfogó jelentést készít a kórházakról az ÁSZ

Tartós „vendége” lesz a magyar egészségügyi intézményeknek az Állami Számvevőszék.

MTI
2016. 07. 15. 6:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cikk szerint a számvevők külön is elemzik a kórházak és a korrupció viszonyát.

Salamon Ildikó, a szervezet felügyeleti vezetője a lapnak elmondta, hogy nyolc kórház ellenőrzése után folytatódik vizsgálatsorozatuk, amelynek célja, hogy áttekintsék a gyógyítást végző közintézmények legtöbbjének gazdálkodását, s rávilágítsanak azokra a pontokra, ahol sürgős és határozott beavatkozásra van szükség.

Az ÁSZ eddigi vizsgálatai során egyebek mellett azt állapította meg, hogy egyes kórházakban elmulasztották a közbeszerzés kiírását gyógyászati eszközök és más termékek beszerzésénél, illetve számos esetben előfordult, hogy egy intézmény vezetősége anélkül vállalt kötelezettséget, hogy fizetni tudott volna. A felügyeleti vezető amellett foglalt állást, hogy a kórházak gazdálkodását felkészült, pénzügyi-gazdasági szaktudású szakemberek irányítsák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.