Cikkünk után jelent meg a tankönyv

Cikkünket követően töltötte fel a köznevelési portálra a 12. osztályosoknak szánt új kísérleti történelemtankönyvet az OFI.

Hutter Marianna
2016. 07. 12. 8:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet cikkét követően töltötte fel a köznevelési portálra a 12. osztályosoknak szánt új kísérleti történelemtankönyvet az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI). Lapunk még szombaton írta meg: olyan új tankönyveket kellett megrendelniük tanévkezdésre a középiskolai történelemtanároknak, amelyek tartalma sehol sem volt hozzáférhető. A kísérleti történelemkönyv annak ellenére sem volt elérhető, hogy az állami tankönyvek kidolgozásáért felelős OFI az idei tankönyvrendelés kezdetének első napján, április 1-jén közleményt adott ki arról, hogy a kísérleti tankönyvek teljes terjedelmükben letölthetők és elolvashatók a Nemzeti Köznevelési Portálon (NKP). Az OFI tegnap azt állította, a tankönyveket nem ismeretlenül rendelték meg a pedagógusok, és a kiadvány igenis hozzáférhető a köznevelési portálon. Ugyanakkor azt már nem közölték, hogy csak cikkünk megjelenése után töltötték fel az oldalra.

A tankönyv letöltésekor a fájl tulajdonságai között látható, hogy azt utoljára vasárnap délután – tehát már cikkünk megjelenése után – módosították. Az OFI közleményében arra sem tért ki, hogyan lehetséges, hogy a másik, nem állami fejlesztésű történelemtankönyv – amelynek egyik szerzője Kaposi József, az OFI-főigazgatója – két héttel a jogszabályi határidő után került fel az idei tankönyvjegyzékre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.