Csütörtöktől komoly lezárások jönnek Budapesten

A hétvégén elszáll a belváros.

MTI
2016. 07. 13. 16:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön kora délután és pénteken reggeltől délutánig lezárják a budai és a pesti alsó rakpart egy-egy szakaszát, a Lánchidat, valamint a Lánchíd utcát. Nagyobb korlátozásra kell számítani a hétvégén, amikor a rakpartok hosszabb szakaszán, valamint Budán a Fő utcán, az Alagútban, Pesten pedig a Széchenyi István téren sem lehet majd autóval közlekedni – olvasható a közleményben.

Közölték: a forgalomkorlátozások miatt csütörtökön és pénteken változik a 19-es villamos, a 16-os, a 105-ös és a 109-es busz, valamint egyes hajójáratok, majd szombaton és vasárnap a felsoroltak mellett a 2-es villamos, a 15-ös és a 115-ös, valamint a 990-es busz közlekedése.

Szombaton és vasárnap nem jár a 2-es villamos, helyette a Közvágóhíd és a Nyugati pályaudvar között közlekedő 2-es villamospótló buszra szállhatnak az utasok, amely a 23-as és az 54-es, majd a 15-115-ös busz vonalán halad.

A 15-ös és 115-ös autóbuszok szombaton 9.30 és 18 óra, vasárnap 11.30 és 18.30 között a Boráros tér felé a Nádor utca és az Üllői út között a Széchenyi felső rakpart és a Széchenyi tér lezárása miatt módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Kiskörúton át közlekednek, nem érintik a Széchenyi István tér és a Fővám tér közötti megállókat.

A 16-os és a 105-ös busz a Clark Ádám tér és a Széchenyi tér lezárása miatt módosított útvonalon, a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik csütörtökön 12.30 és 14.30, pénteken 8.30 és 16.30, szombaton 9.30 és 18 óra, vasárnap pedig 10.45 és 18.30 között.

Csütörtöktől vasárnapig a 19-es villamos útvonala is módosul: a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Rudas Gyógyfürdő közötti szakaszon a Széll Kálmán térig a 17-es, majd onnan az 56A villamos útvonalán halad, így nem érinti a Margit híd budai hídfő és a Várkert Bazár közötti megállóit.

A 109-es busz pénteken 20 órától, majd szombaton és vasárnap Óbuda felé nem érinti a Kacsa utca megállót a Bem rakpart lezárása miatt.

A 990-es busz a Normafa felé péntek, szombat és vasárnap éjszaka a Bem rakpart lezárása miatt a Széll Kálmán tér felé kerülve halad, ezért kimarad a Halász utca megálló, a Clark Ádám téren pedig máshol áll meg a busz.

Csütörtökön 12 és 15 óra között, szombaton 8 óra és 17.30 között a D11-es és a D12-es hajójáratok két szakaszra osztva közlekednek, szombaton 9 óra és 18.30, vasárnap 10.15 és 18 óra között a D13-as hajó rövidített útvonalon, a Rómaifürdő és a Jászai Mari tér között közlekedik.

A BKK közölte azt is: szombat-vasárnap napközben a 2-es metró szükség esetén sűrűbben közlekedik. Előfordulhat – tették hozzá –, hogy biztonsági okokból lezárják a Batthyány tér és a Kossuth Lajos tér állomást, ebben az esetben a metró megállás nélkül áthalad ezeken a megállókon.

Az utasok a részletekről a BKK honlapján, a BKK Info oldalán vagy a BKK Info mobilalkalmazás segítségével tájékozódhatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.