Furcsaságok Pesti Imre vagyonnyilatkozata körül

A képviselő egy budapesti kertvárosi ház haszonélvezeti jogát nem tüntette fel.

MNO
2016. 07. 12. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az írás szerint a képviselő ezt a házat tünteti fel lakhelyként vagy székhelyként a céges érdekeltségeinél. Pesti Imre ezt azzal indokolta a Direkt36-nak, hogy 2006-ban még nem kellett nyilatkozni a haszonélvezetről.

Azonban 2013 óta a vagyonnyilatkozati adatlap felsorolja a haszonélvezetet mint jogviszonyt, amiről minden képviselőnek nyilatkoznia kell. A kormánypárt képviselői közül már többen is vallottak be olyan ingatlant, amelynek haszonélvezői.

Közben Szigetvári Viktor vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Pesti Imre ellen, az Együtt szerint a képviselőnek tisztáznia kell azt, hogy évek óta miért hamis a vagyonnyilatkozata.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.