Kevés rendőr marad a balatoni városokban

A déli határra vezénylik a Balaton biztonságáért korábban odaküldött rendőröket. A polgármesterek kiakadtak.

FB
2016. 07. 14. 17:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhagyták a Készenléti Rendőrség erői a Balaton partján fekvő településeket, mert a déli határra vezényelték őket – írta csütörtök kora délután a Somogy Online.

A portál a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától úgy értesült, hogy a július elsején a Balatonhoz érkezett rendőrök még a hónap közepéig sem maradhattak – sőt, a beígért lovas rendőrök sem jönnek. A megyei rendőr-főkapitányságoknak kell megoldaniuk a nyári erősítést.

A Balaton-parti települések polgármesterei közül többen nemtetszésüknek adtak hangot. Lengyel Róbert siófoki polgármester – aki maga húsz évig volt rendőr – szerint a hírekből nem azt lehet kiolvasni, hogy olyan súlyos lenne a helyzet a déli határnál, így nem tartja indokoltnak az áthelyezést.

Akár már augusztustól magyar rendőrök segíthetik Szerbia határainak védelmét – jelentette be az MTI szerint Pintér Sándor csütörtökön Szegeden.

A magyar belügyminiszter szerb kollégájával, Nebojsa Stefanoviccsal folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatón elmondta, szakértői egyeztetések kezdődnek arról, Magyarország miként tudja segíteni rendőri erővel és technikával Szerbia macedóniai vagy más határának őrzését. Hozzátette: reményei szerint más országok – ahogy e szándékát már jelző Ausztria is – hozzájárulnak majd a határvédelemhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.