Most érdemes benzinkútra menni

Olcsóbb lett a benzin és a gázolaj is.

MTI
2016. 07. 13. 5:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A benzin átlagára így 330-331 forintra, a gázolajé 336-337 forintra mérséklődött.

Az üzemanyagok ára legutóbb múlt szerdán változott, akkor a 95-ös benzin átlagára 5 forinttal csökkent, a gázolajé pedig 2 forinttal nőtt.

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Az autósok 15–25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.

Vannak ugyan különbségek az egyes társaságok 95-ös benzinjei és az alapgázolajai között, de az adalékok mennyisége minimális a termékekben – idézi a kormánypárti Magyar Idők szerdai számát az MTI.

A lapnak Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) főtitkára arról beszélt: érezhetően csak akkor változnak meg a gépjármű menettulajdonságai, ha prémium üzemanyagot tankolunk bele. Az ilyen, a 95-ös oktánszámot meghaladó benzineknél viszont figyelni kell arra, hogy nem biztos, hogy az öregebb autók meghálálják ezt.

A prémium benzin nem károsítja a régi motorokat, viszont a literenként akár 50 forinttal is drágább tankolás hatása jóval kevésbé érezhető, mint a modern járműveknél – jegyezte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.