Röhejes összegért kapja meg Budapestet a Red Bull Air Race

A főváros elengedi a díj 90 százalékát.

MNO
2016. 07. 14. 10:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze 752 446 forintot csenget a fővárosnak a Hungaroring Sport Zrt. – számol be az Index. Ez azt jelenti, hogy Tarlósék a 7 584 624 forintos közterület-használati díj 90 százalékát elengedték el a szervezők kérésére. A cikk kiemeli, hogy tavaly nem volt annyira gáláns Budapest: a közterület-hasznosítási bizottság a díj 10 százalékának megfizetéséről döntött a rendezvényterületek esetében, míg a kereskedelem, vendéglátás, reklámfelületek közterület-használatáról a rendelet szerinti díj 100 százalékának megfizetéséről határozott. Így akkor 3 840 124 forintot fizetett a Hungaroring Sport Zrt. – írják.

Csütörtöktől vasárnapig lezárnak a fővárosban több fő közlekedési útvonalat a budai és a pesti rakpart környékén a Red Bull Air Race repülőverseny miatt, ezért módosul az érintett közösségi közlekedési járatok útvonala is – részletek korábbi cikkünkben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.