Spiegel: Farkas Flórián alámerült

A Spiegel Online német hírportál Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztosról közölt írást.

MTI
2016. 07. 14. 15:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Korrupció Kelet-Európában: a roma nép szenved, a roma funkcionárius kaszál című írásában a szerző, Keno Verseck kiemelte, hogy Farkas Flórián ugyan „élvezi a nyilvános fellépéseket”, de egy ideje „alámerült”, méghozzá „jó okkal”, hiszen ő áll a roma támogatási pénzek körüli „egyik legnagyobb korrupciós botrány középpontjában”.

Többek között hozzátette, hogy sok kommentátor szerint súlyos csapás érte a „romapolitika” hitelességét, de nemigen vannak olyanok, akiket meglepett az ügy. Kifejtette, hogy nem a Farkas Flórián körüli ügy az egyetlen korrupciógyanús eset, és az „ilyen afférok szimptomatikusak”, mert a romák felzárkózását célzó támogatás az uniós támogatási politikának a korrupció által leginkább veszélyeztetett és legsikertelenebb területei közé tartozik.

Megjegyezte, hogy „az Orbán-kormány eddig csak fél szívvel reagált” az ügyre, és úgy vélte, a miniszterelnöknek szüksége van Farkas Flóriánra, mert az általa vezetett szervezetnek, a Lungo Dromnak országszerte nagy befolyása van a roma közösségekben, és így szavazatokat biztosít a Fidesznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.