Újabb fejezet a Norbi Update szappanoperában

Az MNB visszaállította a Norbi Update Lowcarb és a TR Investment részvények tőzsdei kereskedését.

MTI
2016. 07. 15. 7:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MNB április 27-étől függesztette fel a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvények forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). A Norbi Update július 11-én teljesítette a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatási kötelezettségét, és új, független könyvvizsgálói jelentéssel ellátva ismételten közzétette 2014. évi éves jelentését – közölte az MNB.

A Norbi Update részvényeit a BÉT standard kategóriájában jegyzik, azonban a társaság június 6-án kérvényezte részvényeinek törlését a tőzsde terméklistájáról. A BÉT vezérigazgatójának határozata alapján a kivezetés napja 2016. október 31., a Norbi-részvények utolsó kereskedési napja pedig október 26.

A jegybank a TR Investment részvényeinek értékesítését május 4-én függesztette fel a BÉT-en, és 6 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a társaságot, mert a tőkepiacról szóló törvényben előírt április 30-i határidőig nem rendelkezett az éves jelentés részét képező konszolidált beszámolóval.

A TR Investment közzétette a 2015. pénzügyi évről készített éves jelentését, és teljesítette az időközben keletkezett egyéb közzétételi kötelezettségeit is.

Az MNB közleményében felhívja a befektetők figyelmét, hogy a könyvvizsgáló a TR Investment konszolidált éves beszámolóját ellenvéleménnyel látta el. Eszerint a konszolidált éves beszámoló nem mutat megbízható és valós képet a TR Investment 2015. december 31-én fennálló vagyoni és pénzügyi helyzetéről, valamint a 2015. pénzügyi évre vonatkozó jövedelmi helyzetéről. A könyvvizsgáló úgy látja, lehet, hogy a TR Investment nem lesz képes a szokásos üzletmenet során realizálni eszközeit és rendezni kötelezettségeit – közölte a Magyar Nemzeti Bank. A TR Investment részvények a tőzsde „T”, technikai kategóriájába vannak bevezetve.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.