Volt barátnőjét akarta megmérgezni

Fiolába öntött növényvédő szert küldött volt barátnőjének egy miskolci férfi, vádat emeltek ellene.

MTI
2016. 07. 15. 7:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Martossy György elmondta: a vádlott nem tudott belenyugodni abba, hogy barátnője szakított vele és egy másik férfihoz költözött, ezért 2014 februárjában egy tervet eszelt ki, hogy ártson a nőnek.

Egy kis fiolába növényvédő szert öntött, majd felkereste a lány új barátjának unokatestvérét és átadta neki. Arra kérte, hogy a mérget öntse a lány teájába. Úgy tervezte, hogy a nő a méregtől rosszul lesz. A rokon azonban megmutatta a fiatal párnak, hogy mit adott át neki a vádlott és elmondta, mire kérte őt.

Pár nap múlva egy közösségi oldalon levelet váltott a férfival és arról tájékoztatta, teljesítette a megbízást, de arra hivatkozva, hogy a méreg nem volt hatásos, újabb adagot kért. Ezzel egy időben értesítették a rendőrséget – ismertette a szóvivő.

A lefoglalt szerről a szakértő megállapította, hogy mérgező, de az adott mennyiség nem halálos, viszont nyolc napon túl gyógyuló egészségkárosodást okozna.

Az ügyészség súlyos testi sértés előkészületének vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt – közölte Martossy György.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.