„A Fidesz ne a vasárnapi boltzárat hozza vissza”

A szocialisták inkább a dolgozók 100 százalékos vasárnapi bérpótlékát adnák vissza.

MTI
2016. 08. 08. 14:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki párt az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője előzőleg sajtótájékoztatóján azt mondta: a parlament őszi ülésszakában beterjesztik a kiskereskedelmi munkavégzésre vonatkozó szabályozást.

Az MSZP úgy fogalmazott: a kormánypárti politikus „elszólta magát, s kiderült: a Fidesz–KDNP ősszel olyan szabályozásra készül, amellyel ismét vasárnapi zárva tartásra akarják kényszeríteni az üzleteket”.

A szocialisták felszólították a kormánypártokat, hogy ne menjenek szembe az emberek akaratával.

„Ha Kósa Lajos és társai valóban tenni akarnak valamit a bolti dolgozók érdekében, akkor adják vissza nekik azt a 100 százalékos vasárnapi bérpótlékot, amelyet éppen ők csökkentettek 50 százalékra” – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.