Az Orbán-kormány idő előtti lemondását vizionálják

A referendumnak nincs közjogi hatása sem az unióra, sem az országgyűlésre – húzták alá.

MTI
2016. 08. 17. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bősz Anett, az ellenzéki párt ügyvivője szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, arra is választ várnak a kabinettől, hogy milyen következményeket vár egy érvényes népszavazástól. Ez a referendum ugyanis csupán véleménynyilvánításról szól, nem lesz közjogi hatása sem az Országgyűlésre, sem az Európai Unióra – fejtette ki, jelezve, ezért gondolják úgy, hogy a kabinet pusztán saját népszerűségét akarja növelni a voksolással.

A Liberálisok ügyvivője úgy fogalmazott, az adófizetők milliárdjaiból finanszírozott „gyűlöletkampány” eredményeként az emberek többsége fél azoktól a valódi menekültektől, akiktől nem kellene.

Bősz Anett hazugságnak nevezte a kormány állítását, hogy Magyarországnak egy városnyi illegális bevándorlót kellene befogadnia, hiszen szerinte az európai közösség pusztán azokkal szemben fejezné ki szolidaritását, akik alávetik magukat a regisztrációnak, továbbá hitelt érdemlően bebizonyosodik róluk, hogy jogosultak a menekültstátusra, és nem veszélyeztetik az európai polgárok biztonságát.

Az MLP továbbra is azért kampányol, hogy a választók vegyenek részt a referendumon, és szavazzanak igennel – mondta Bősz Anett. Szerinte ezzel az emberek véget vethetnek a félelemkeltésnek, és világosan letehetik a voksukat Európa mellett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.