Ellenkampányt terveznek a kétfarkúak

A viccpárt a kormány kampányplakátjainak üzeneteit figurázná ki.

LD
2016. 08. 17. 16:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben hivatalosan is beindult a népszavazási kampány, a parlamenti ellenzék nem nagyon látszik aktivizálni magát. A kormány ráadásul már jóval korábban elindította saját, úgynevezett tájékoztató kampányát (ennek kapcsán a hét elején megírtuk, hiába zajlik szemmel láthatóan kampány egy adott időszakban, az jogilag mégsem tekinthető annak. Ellenszer nincs tehát a kormány plakátolására.)

Ugyanakkor a kampányidőszak alatt mégsem feltétlenül maradunk ellenhirdetések nélkül: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt legalábbis bejelentette, újra pénzt gyűjt ellenkampányra. „A kormány még mindig nem lett jó fej, és továbbra is arra költi a pénzünket, hogy megmondja nekünk, mitől féljünk és mit utáljunk” – közölte oldalán a Kovács Gergő vezette párt, máris közzétéve terveit, milyen plakátokat helyeztetnének ki. Ezeken a kormány „Tudta?” hirdetéseit figurázzák ki, újabb ijesztő lehetőségekre és tényekre felhíva a figyelmet. Az egyik tervezett szöveg így „a víz a fulladásos halál egyik leggyakoribb oka lenne”, de felhívnák a figyelmet arra is, hogy „egy átlagos magyar több ufót lát élete során, mint menekültet”. Ezek mellett találunk „a korrupciós bűncselekmények legnagyobb részét politikusok követik el” feliratú hirdetéseket is. A párt közlése szerint ezekkel megmutatnák, hogy félni szinte bármitől lehet, főként úgy, „ha sosem találkozunk félelmünk tárgyával”. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt úgy látja, egyszerű „bármilyen csoport ellen lejárató kampányt folytatni”, ha csak szelektíven emlegetjük a tényeket, azaz a csoportot egy negatív jellemzővel azonosítjuk.

A párt közölte, várja az adományokat a plakátokhoz. Nem először tesz így: tavaly a „ha Magyarországra jössz ” plakátokat parodizálták ki, szintén közösségi finanszírozásból. A kormány akkor is a bevándorlók kapcsán közölte többek közt, hogy aki Magyarországra jön, nem veheti el a magyarok munkáját. A kétfarkúak válasza erre többek közt az volt: „ha Felcsútra jössz, nem veheted el a gázszerelők munkáját”. Az első plakátokat akkor július 1-jén tették ki, miután a pénzgyűjtés roppant sikeres lett: a Vastagbőr bloggal közös gyűjtésre csak négy nap alatt harmincmillió forint jött össze. Akkor első körben 500, majd még 350 plakátot helyeztek ki.

A kormány menekültkvótákról szóló népszavazását október 2-án tartják meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.