Kövér szerint a korszellem miatt gyarapodnak a fideszesek

A házelnök a Heti Válasznak adott interjújában megrótta, de fel is mentette az ifjú titánokat.

MNO
2016. 08. 18. 8:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kövér kérdésre válaszolva megnyugtatott mindenkit, nem fog szétesni a Fidesz közpénzekért egymással versengő gazdasági holdingokra. Ugyanakkor hozzátette: „amennyiben lenne a Fidesznél jobb politikai lehetőség, én is annak sikerén dolgoznék. De ez fel sem merül.”

Véleménye szerint ez az első kormány a rendszerváltás óta, „amelynek nemcsak víziója van Magyarország sorsáról, hanem képes sikeres válaszokat adni a kihívásokra”. „Ezekhez a tétekhez képest minden más lényegtelen” – reagált a korrupciós vádakra.

Ugyanakkor megjegyzi, hogy „halmozott bűn minden, ami a nemzetépítő munkát veszélyezteti”. Majd gyorsan hozzáteszi, hogy azért nem szabad készpénznek venni minden sajtóban megjelenő történetet, utalva ezzel a Voldemort-ügyre is. Ezt követően osztja egy kicsit a magyar sajtó egy részét, akik részt vesznek a „bűnösség vélelmének kialakításában”.

Kérdésre válaszolva Rogánnal, Szijjártóval és Lázárral kapcsolatban elmondta: „Legfeljebb annyit róhatunk fel nekik, hogy nem készültek fel arra: gyarapodásukkal egyenes arányban nő a támadási felület – függetlenül attól, hogy tisztességesen szerezték vagyonukat, vagy sem”. Ezt követően szétmaszatolja a történetet: „Ma az egész világban a közmegegyezéses erkölcsi normák leépülésének gyorsuló folyamata zajlik”. Majd eljut egészen odáig, hogy a közösségi média világában az ember nem is tudja már megvédeni a becsületét a névtelen rágalmazókkal szemben.

Kövér ismét tiltakozott, hogy a volt SZDSZ-es Eörsi Mátyás kormánytámogatással lesz a Demokráciák Közössége nevű szervezet főtitkárjelöltje. Továbbá kijelenti, hogy nem akarja a kormány elhagyni az EU-t, valamint hogy a visegrádi országok több fronton is szorosabbra fűzik a szálakat.

A házelnök azt elismerte, hogy semmilyen jogi kötelezettséggel nem bír majd a kvótanépszavazás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.