Levélszavazás: jöhet a rendkívüli ülés

Összegyűjtötte az ehhez szükséges számú aláírást a Jobbik.

MTI
2016. 08. 15. 17:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki párt hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy 45 képviselő látta el aláírásával az íveket, 22-en az MSZP padsoraiból, 17-en a Jobbikból, 5-en az LMP-ből írtak alá, továbbá támogatta a kezdeményezést a PM színeiben politizáló független Szabó Tímea.

Az ülés összehívásához legalább a képviselők egyötödének támogatása, azaz 40 aláírás szükséges. A napirendről várhatóan csütörtökön tárgyal a házbizottság.

Az ülést azért kezdeményezte a Jobbik, hogy a külföldön dolgozó magyarok levélben is szavazhassanak a hazai választásokon. Az ügyben tartott múlt heti ötpárti egyeztetés után a Fidesz jelezte, hogy tartalmi és eljárási okok miatt nem támogatja a törvénymódosítást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.