Mégsem jön Magyarországra Erdogan

Szeptemberben látogatott volna Szigetvárra.

MNO
2016. 08. 18. 6:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tud eleget tenni Áder János köztársasági elnök meghívásának Recep Tayyip Erdogan török államfő, aki szeptember 7-én Szigetvárra látogatott volna a vár ostromának 450. évfordulója alkalmából – értesült a Bors. A lap a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatására hivatkozik, akik szerint a napokban derült ki a látogatás törlése.

A török államfő mellett az eredeti tervek szerint Kolinda Grabar-Kitarovic horvát elnök is tiszteletét tette volna a csata helyszínén a közös emlékezés apropóján.

A Bors szerint Erdogan távolmaradás nem jelenti azt, hogy nem lesz török delegáció az évfordulón, de erről még nem kapott jelzést a minisztérium.

Törökországban júliusban történt sikertelen puccskísérlet, melynek következtében komoly tisztogatási hullám indult meg az országban és annak határain kívül is. A hatalomátvételi kísérlet miatt Fethullah Gülen Amerikában élő hitszónokot és híveit tették felelőssé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.