Nem sajnálják honatyáink a pénzünket albérletre

Alapesetben 186 900 forintért bérelhetnek, de vannak egyenlőbbek.

MNO
2016. 08. 17. 8:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezsák Sándor egy 84 négyzetméteres, a Parlament közelében található lakásban kénytelen meghúzni magát, ha épp nem tud lebumlizni Lakitelekre – derül ki a Bors összeállításából. Az Országgyűlés fideszes alelnöke ezért havi 231 900 forintnyi adóforintot perkál le, amivel abszolút rekordernek számít, ettől éppen hogy csak elmarad a másik fideszes alelnök, Jakab István a maga 230 000 forintos lakásával. Szintén fideszes politikus foglalja el a dobogó második fokát: a parlament háznagya, Mátrai Márta havi 231 140 forintért lakik.

A fenti esetek egyébként „kiugrók”, hiszen alapesetben a honatyák bruttó havi illetményüknek legfeljebb 25 százalékáért bérelhetnek, ami a fent említett 186 900 forint. A képviselők egyébként az esetek nagy részében a maximum felé bérelnek, a „negatív hős” Szabó Szabolcs, az Együtt képviselője, aki Csepelen lakik 55 ezerért.

Ahhoz, hogy valaki igénybe tudja venni ezt a fizetésen felüli támogatást, nem kell vidékinek lennie, elég, ha papíron sem az ő, sem közeli hozzátartozójának a nevén nincsen fővárosi lakóingatlan – derül ki a cikkből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.