Orbánt is támadják a Mengyi-ügyben

Az MSZP-s Bárány Balázs a kormányfő felelősségét is pedzegette.

MTI
2016. 08. 15. 12:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bárány Balázs, a szocialisták elnökségi tagja hétfőn Budapesten, a Legfőbb Ügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján azt kérdezte Polt Péter legfőbb ügyésztől, miért késlekednek egy „ennyire fekete-fehér ügyben, ahol világosan kiderült, hogy egy fideszes parlamenti képviselő kenőpénzt követel azért, hogy közbenjárjon egy pályázat sikeréért”.

Az ellenzéki politikus reményét fejezte ki, hogy az ügyészség hamarosan kikéri a kormánypárti képviselő mentelmi jogát, bár megjegyezte: korábban az bizonyosodott be, hogy az ügyészség „nem kapkod eljárást indítani azokban az ügyekben, amelyekben fideszesek érintettek”.

A 168 Óra cikkéből tizenegy napja tudható, hogy Mengyi Roland kétszer ötmillió forint kenőpénzt kért egy pályázat sikeréhez, a „Mengyi-modell szerint pedig az uniós források kilencven százaléka megy a haverok zsebébe, és pusztán tíz százalék jut valódi fejlesztésekre” – fejtette ki Bárány Balázs.

Az MSZP elnökségi tagja megjegyezte azt is, ezzel párhuzamosan tizenegy napja nem világos, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tudott-e arról, mi történt a pártjában. Bárány Balázs szerint ha a kormányfő tudott Mengyi Roland ügyéről, akkor maga is bűnös, amennyiben nem, akkor pedig alkalmatlan a feladatára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.