Rendőri védelmet kapnak a magyar templomok

A hatóságoknak a vallási helyeknél kell járőrözniük.

LD
2016. 08. 06. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Biztonsági megfontolásokból” rendőröket küldtek ki a magyar templomokhoz a legutóbbi, franciaországi terrortámadás után – számolt be róla az Index. A Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetője, Iványi Gábor be is számolt róla: vasárnap reggel, az istentisztelet kezdetén egy fiatal rendőr jelent meg a templomkertben, aki azt mondta, „felsőbb utasításra” érkezett. Iványi levelet is írt Pintér Sándor és Balog Zoltán miniszterekhez, választ várva: van-e tudomásuk vallási csoportokat fenyegető konkrét terrorakcióról. Iványi szerint amúgy a rendőrnek megtiltották, hogy az istentiszteleten is jelen legyen, és fegyveresen amúgy sem léphet be a templomba.

Az Indexnek adott válaszában a Belügyminisztérium közölte: a döntés az állampolgárok biztonságérzetének fenntartása, javítása érdekében született. A napi közterületi rendőri feladatok végrehajtása keretében biztosítják a hatóságok a templomokat és egyházi intézményeket, „különösen a misék, istentiszteletek, más vallásgyakorlással összefüggő rendezvények időpontjaiban”.

A vallási helyeket azután erősítették meg, hogy július 26-án Saint-Etienne-du-Rouvray templomában iszlamisták terrortámadást hajtottak végre és meggyilkoltak egy idős papot, Jacques Hamel atyát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.