Sallai R. Benedek elment a rendőrségre

Az LMP vadgazdálkodási visszaélések gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen – mondta a párt képviselője.

MTI
2016. 08. 08. 14:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus a feljelentést azzal indokolta, hogy az LMP információi szerint erdészeti vezetők igen nagy értékű vadakat lőttek ki térítésmentesen és rendszeresen vadásztattak politikai vezetőket.

Kérdésre válaszolva hozzátette, ezekben az ügyekben a kormánytól függetlenül felmerül a politikai elit érintettsége és több esetben kormánytag neve is.

Sallai R. Benedek elmondta, feljelentésükben arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy vizsgálja meg, tudják-e igazolni az állami erdőgazdaságok vezetői a tulajdonukban álló trófeák eredetét, illetve azt, hogy milyen politikai döntéshozók vettek részt állami vadászatokon.

A képviselő felidézte: nemrégiben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) feljelentést tett az állami erdészeteknél az erdőgazdálkodásban tapasztalt szabálytalanságok miatt. Az LMP szerint ugyanakkor nem csak a fakitermelésből származó jövedelem kerülhetett „avatatlan kezekbe”, ezért tett feljelentést az ellenzéki párt a vadgazdálkodással kapcsolatos visszaélések gyanúja miatt is – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.