Vádat emeltek Big Boss megbízója ellen

Vádat emelt az ügyészség minősített embercsempészés miatt egy szolnoki férfi ellen.

MTI
2016. 08. 25. 9:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a 29 éves férfi 2015. szeptember 8-án hajnalban Szeged térségéből egy személyautóval akart Budapesten keresztül Ausztriába csempészni öt szír, a határt illegálisan átlépő migránst, de a kecskeméti rendőrök az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán elfogták őket.

A férfit egy Big Boss becenevű ismeretlen bízta meg az embercsempészéssel, ő tárgyalt a migránsokkal és ő állapodott meg a fuvardíjról is, amely kétszáz euró volt személyenként. A szolnoki vádlott sikeres szállítás esetén tőle kapta volna meg a viteldíj ráeső részét – írták. A vádlott tudta, hogy a migránsok illegálisan lépték át a szerb-magyar határt, ennek ellenére vállalta a fuvart.

A büntetett előéletű, többszörösen visszaeső férfi szabadlábon várja a tárgyalást. Az ügyészség vagyoni haszonszerzés reményében, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását kérte vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Embercsempészés miatt vádat emelt a Tatai Járási Ügyészség egy osztrák férfi ellen, aki júniusban szír állampolgárokat akart illegálisan Bicskéről Németországba szállítani – tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A vádhatóság közölte: a 49 éves osztrák férfi június 1-jén este Bicskén, egy bevásárlóközpont parkolójában vette fel kocsijába a hat szír állampolgárt, akik a bicskei befogadóállomásról érkeztek, és – amint arról a vádlott is tudott – nem rendelkeztek Magyarország határának átlépésére jogosító engedéllyel. A társaság alig indult el Németország felé, a Készenléti Rendőrség Határrendészeti Igazgatósága mélységi ellenőrzési osztályának munkatársai az M1-es autópályán tetten érték, majd előállították őket. A közlemény szerint az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben a járási ügyészség börtönben letöltendő szabadságvesztés és kiutasítás kiszabását indítványozta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.