Zajos reptér: kormányzati intézkedést sürget az LMP

Az ellenzéki párt kormányzati intézkedést sürget a zajterhelés csökkentése érdekében.

MTI
2016. 08. 16. 14:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés fenntartható fejlődési bizottságának elnöke azt mondta: a repülőtér évi tízmillió főt meghaladó utasforgalma több mint félmillió, közelben lakó ember mindennapi életét érinti, közülük egyre többen jelzik, hogy folyamatos a zajhatás, éjfél és hajnali öt óra között sem áll le a légi forgalom, emellett légszennyezésre, szív- és érrendszeri megbetegedésekre, illetve ingatlanjaik elértéktelenedésére panaszkodnak.

A képviselő hozzátette: Magyarországon nem az egészségügyi megfontolásokhoz igazítják a környezetvédelmi határértékeket, hanem a zajszinthez, így az mindig a határérték alatt marad. Megjegyezte, a reptér környezetvédelmi engedélyének jogszerűségét kormánypárti polgármesterek is támadják.

Jelezte: ősszel ismét a fenntartható fejlődés bizottsága napirendjére tűzi a kérdést, így megvizsgálják majd, hogy a jelenlegi jogszabályok betartatásával lehet-e megnyugtatóan rendezni a helyzetet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.