Férgek és galambtetemek hullottak az orosházi műtőben

Állítólag közegészségügyi szükséghelyzetet rendeltek el a kórházban – a nyilvánosság kizárásával.

MNO
2016. 09. 30. 13:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horrorba illő történetről számolt be a Népszabadság: az orosházi kórház főépületében leszakadt a volt urológiai műtő álmennyezete, ahonnan csontkukacok és egyéb férgek hullottak ki. Amikor pedig egy másik helyen is megbontották a plafont, mintegy száz elhullott galamb teteme került elő – írják.

És ez még csak a horror egy része, hiszen nagyobb baj, hogy az egészségügyi intézményben az utóbbi időben megnőtt a fertőzések száma. A lap összefüggésbe hozza az utóbbi eseményt azzal, hogy a szellőztető rendszer fölé tömegével vették be magukat a nem éppen higiéniás szokásaikról híres madarak. 

A horror harmadik felvonása, hogy tavaly adták át az 1,7 milliárd forintból épült műtőblokkot, amely azonban idén júniusban beázott. Menekítették a műszereket, fertőtlenítettek, de még nem sikerült helyreállítani a létesítményt. Ezért kellett a régi műtőkbe visszahelyezni az operációkat, ahol ugye a fertőzések is keletkeztek.

Fetser János, az MSZP orosházi szervezetének elnöke vizsgálatot követel az ügyben.

A Népszabadság kérdezni szeretett volna az igazgatótól, aki ugyan visszahívást ígért, de nem tette meg.

Helyzet

Eddig nem hozott átütő eredményt a tartósan háziorvos nélkül maradt körzetek betöltését célzó pályázat, csupán tizenhárom orvos nyerte el a több millió forintos támogatást, miközben néhány hét múlva lejár a határidő – értesült a Magyar Nemzet. Az országban jelenleg 280 körzetben nincs legalább egy éve háziorvos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.