Lázár: Hatalmon maradhatunk 2018 után is

Új programra van szükség – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy csütörtöki konferencián.

MTI
2016. 09. 22. 20:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár János a HBLF (Hungarian Business Leaders Forum) által rendezett XVIII. Pénzügyi csúcstalálkozón kifejtette: „nem rossz” eséllyel vágnak neki a 2018-as választásoknak. Meggyőződése szerint ehhez olyan programra van szükség, amely 2018–2028 között – nagy hangsúllyal a 2020 utáni uniós költségvetési időszakra – Magyarország versenyképességének helyreállításával és növelésével foglalkozik.

Jelenleg a magyar gazdaság számai stabilak: a 2,6 százalékos növekedés, a 2 százalék közeli költségvetési hiány azt jelenti, hogy a közpénzügyek kézben vannak, és van gazdasági növekedés – közölte. Hozzátette: csökkenő államadósság és növekvő beruházások mellett, ha valaki ránéz a számokra, azt mondja, itt rendben vannak a dolgok.

A Miniszterelnökség megítélése szerint ez 2018-ig rendben van, de utána érdemben kell foglalkozni azzal, hogy három területen hogyan lehet a versenyképességet növelni – jelentette ki Lázár János.

Kiemelte: a Fidesznek 2018-ra új programmal kell felkészülnie a választási kampányra, pontosan meg kell mondania, hogyan lesz versenyképesebb a társadalom – az oktatás, az egészségügy –, a gazdaság vagy mi történik a bérekkel. Meg kell mondania azt is, hogy mit fognak tenni azzal a munkabérnyomással, amely érdemben befolyásolja a magyar munkaerőpiaci helyzetet a következő időszakban, vagy mi lesz a járulékok sorsa 2017–2018-ban vagy azután – tette hozzá.

Választ kell adnia a programnak Lázár János szerint arra is, hogyan tud versenyképességi tartalékot képezni a magyar gazdaság vagy hogyan lesz versenyképesebb az állam. Erre a magyar kormányzatnak és a Fidesznek széles társadalmi egyeztetésen alapuló programot kell készítenie – húzta alá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.