Lázár János ismét rasszizmussal vádolt

A Magyar Nemzet újságírója Farkas Flórián miniszterelnöki biztos ügyeivel kapcsolatban kérdezte Lázárt.

Hutter Marianna
2016. 09. 16. 10:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már másodszorra rasszistázta le a Magyar Nemzet újságíróját Lázár János azért, mert Farkas Flórián miniszterelnöki biztos ügyeivel kapcsolatban kérdezte. Lapunk munkatársa arra volt kíváncsi a tegnapi kormányinfón, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem kellene-e Farkas Flóriánnak azt a pluszpénzt visszafizetnie, amit az európai ügyek bizottságának tagjaként kapott a parlamentben. A testületből ugyanis azért zárták ki néhány napja, mert az elmúlt két évben gyakorlatilag nem járt be az ülésekre. Lázár erre úgy válaszolt, ebben az esetben kevés képviselő maradna a parlamentben, ugyanis nem egyedi jelenségről van szó, hetente történnek cserék a bizottságokban. Azt is beismerte: pár éve vele is előfordult, hogy egyéb teendői miatt érdemben nem vett részt annak a bizottságnak a munkájában, amelynek tagja volt. Kollégánk ekkor azt próbálta felvetni, hogy mégiscsak az Orbán-kormány hirdette meg a „munkaalapú társadalmat”, ezért nem tartaná-e korrektnek, ha az el nem végzett munka díját visszafizetnék ilyen esetben, ám a kérdést félbeszakítva Lázár azzal állt elő: ne cigányozzon az újságíró. Az, hogy a miniszter – teljes mértékben alaptalanul és sértő módon – rasszizmust lát a Farkassal kapcsolatos érdeklődésben, azért is meglepő, mert tavaly novemberben ő maga fogalmazta meg: „akik a kisebbséget képviselik, és eljátsszák a többség és a társadalom bizalmát pitiáner ügyek kapcsán, föláldozzák a nagy ügyet, azok óriási hibát követnek el. Nem a saját személyes karrierjük szempontjából – mert az megy a lecsóba, irreleváns –, az ügy szempontjából óriási hibát követnek el.” A miniszter erről a Híd a munka világába programmal kapcsolatban beszélt, amelynek kudarca miatt az Országos Roma Önkormányzatnak (ORÖ) végül 1,6 milliárd forintnyi támogatást kell visszafizetnie az Emberi Erőforrások Minisztériuma számára. A roma szervezet kérdéses pénzköltésének időszakában pedig még maga Farkas volt az ORÖ elnöke, akit nemrégiben az unió csalás elleni hivatala is kihallgatott az ügyben.

Lázár Jánost tegnap lapunk arról is kérdezte, ígéretéhez híven jelezte-e Farkas Flóriánnak, hogy hiába próbáljuk utolérni, nem reagál semmilyen megkeresésre. A miniszter állítása szerint a miniszterelnöki biztos tud az érdeklődésről, és megígérte, hogy rövidesen a sajtó rendelkezésére áll.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.