1956-os ünnepség: rangos vendéget vár Orbán

Andrzej Duda lengyel elnök is beszédet mond majd a budapesti megemlékezésen.

MTI
2016. 10. 07. 21:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PAP ebben az összefüggésben Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét idézte, aki pénteki budapesti sajtóértekezletén elmondta: az október 23-i ünnepség szónoka Orbán Viktor miniszterelnök mellett – egyetlen meghívott külföldi államfőként – Andrzej Duda lesz, mert – mint fogalmazott – „akkor, amikor sok más ország államfője magára hagyta a magyar forradalmat, a lengyelek, ahogy a történelem során sokszor, rokonszenvüket, szeretetüket és szolidaritásukat nyilvánították”.

Szczerski a PAP-nak azt is elmondta: a magyar Országgyűlésben október 25-én megrendezendő ’56-os megemlékezésre Marek Kuchcinski, a lengyel szejm házelnöke kapott meghívást.

Az államtitkár elmondta továbbá: a lengyel politikai vezetők azt szeretnék, hogy a közös megemlékezések „új, fontos fejezetet jelentsenek a lengyel–magyar barátság 21. századi történetében”.

Emlékeztetett arra: október 21-én a varsói Lengyel Színházban (Teatr Polski) a budapesti Nemzeti Színház – a hazai bemutató előtt – Vidnyánszky Attila és Szilágyi Andor Tóth Ilonka darabjának ősbemutatóját rendezi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.