A multik adókedvezményét titkolnák el Vargáék

Ha megszavazzák, a párt alkotmánybírósági felülvizsgálatot kezdeményez.

MTI
2016. 10. 11. 8:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnökei keddi budapesti sajtótájékoztatójukon bírálták az adótörvények kivételes eljárásban tárgyalt módosítását.

Szél Bernadett közölte: ha ez megtörténik, az LMP alkotmánybírósági felülvizsgálatot kezdeményez. A politikus a javaslatot lex Szélnek nevezte el, emlékeztetve, hogy májusban másodfokon is pert nyert a változtatást kezdeményező Nemzetgazdasági Minisztérium ellen a stratégiai partnereknek nyújtott támogatások adatainak kiadásáért, ám máig nem kapta meg azokat.

Hadházy Ákos azt szorgalmazta, hogy a kormány egyenlő mércével mérjen a multik és a hazai kis- és közepes vállalkozások között. Hozzátette: normális országokban évtizedekig nem változnak az adótörvények, Magyarországon egy nap alatt módosítják őket.

Ismert, az Országgyűlés ma kivételes eljárásban módosíthatja az adózás rendjéről szóló törvényt, majd változtathatnak egy korábban már elfogadott, de az államfő által megfontolásra visszaküldött javaslatot, továbbá szavazhatnak az Állami Számvevőszék és az ombudsman tavalyi tevékenységéről szóló beszámolókról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.