Emlékdal: teljes zűrzavar az ügyészségen

Nem világos, mi került a dal rögzítésén 50 millió forintba.

Horváth Csaba László
2016. 10. 06. 5:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy látszik, óriási fejetlenség lett úrrá a VI–VII. kerületi ügyészségen annak kapcsán, mit kezdjenek Tényi Istvánnak, a Fidesz tagjának feljelentésével, amit az 1956-os emlékdal költségei miatt tett hűtlen kezelés gyanúja miatt.

A nyomozó hatóság először a szeptember 2-án kelt határozatában elutasította a feljelentést, azzal az indoklással, hogy „hiányzik a bűncselekmény gyanúja”. Két héttel később viszont – szintén a VI–VII. kerületi ügyészség – már arról tájékoztatta Tényi Istvánt, hogy feljelentését áttették a IX. kerületi nyomozó hatósághoz, ott bírálják majd el. Az azonban egyelőre nem derült ki, indul-e nyomozás a dal költségei miatt.

Ismeretes, az emlékév kínos pályát befutó himnuszáról – amelynek címe Egy szabad országért – Tallai Gábor, a Terror Háza programigazgatója azt állította, összesen 50 millió forintba került úgy, hogy az énekesek ingyen vállalták a közreműködést. Az alkotást jegyző világhírű dalszerző, Desmond Child a kritikákat látva szintén azt közölte, hogy „a dalt teljesen ingyen, hazafiasságból bocsátotta a magyar állam rendelkezésére, csupán a közvetlen lemezfelvételi költségeket térítik meg számukra”. Így nem világos, mi került a dal rögzítésén 50 millió forintba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.