Hétvégén már mínuszokra is készülni kell

Kevésbé csapadékos, ködös és hűvösebb lesz a hétvége időjárása.

MTI
2016. 10. 06. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éjszaka már egyre kevesebb helyen várható csapadék, pénteken reggelig azonban a Dunántúl legnagyobb részén, a déli megyékben és a Tiszántúl felett borult marad az ég. Hajnalban azokon a területeken, ahol felszakadozik a felhőzet, köd képződhet. Napközben már csak kisebb eső fordulhat elő, késő délutánra, kora estére azonban mindenütt megszűnik a csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2-7 Celsius-fok között várható, de az Északi-középhegység nyugati felén helyenként akár mínusz 2 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok várhatóan 9-14 fok között alakulnak, délen lesz a legmelegebb.

Szombaton a ködfoltok feloszlása után kisüthet a nap, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 12-15 fokig melegszik a levegő.

A ködfoltok feloszlása után hosszabb-rövidebb időre vasárnap is kisüt a nap. Az ország nagyobb részén nem várható csapadék, de késő délutántól viszont nyugaton szórványosan kialakulhat eső, záporeső. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 12-16 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.