Orbán gyorsíthatja a felújítást

Tarlós István a pótlóbuszok egyre húzódó ügyéről is tárgyalt a kormányfővel

2016. 10. 07. 7:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú, minden részletre kiterjedő megbeszélést folytattam tegnap Orbán Viktor miniszterelnökkel a 3-as metró késésben lévő felújításáról, amelyet elsősorban kormányzati szervezetek lépései akadályoznak – erősítette meg lapunk kérdésére Tarlós István. A főpolgármester a 140 milliárd forintos beruházásról elmondta, a kormányfő az immár halaszthatatlan felújítás gyorsítására tett ígéretet.

„Bebizonyítottam neki, a főváros mindent megtett azért, hogy a munkálatok mielőbb elkezdődhessenek, és – az egyszer már módosított határidőnek megfelelően – 2019 végéig befejeződhessenek a munkák. Ugyanakkor azt is világossá tettem a számára, hogy a pótlóbuszok ügye miatt súlyos helyzet állhat elő. Amíg nem lesz Budapesten a 150 jármű, addig egy kapavágást sem teszünk, de nem is tehetünk” – hangsúlyozta a főpolgármester.

Azzal kapcsolatos kérdésünkre, hogy mi lesz a pótlóbuszos szolgáltatás megrendelési pályázat felfüggesztésével, amelyet Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kezdeményezett a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, leszögezte: a miniszterelnök hatósági ügyekbe nem avatkozhat bele, ugyanakkor azt is megígérte, a kormányzati szervek döntés-előkészítési folyamatait a saját eszközeivel felgyorsítja.

Az említett felfüggesztés jogi lezárása akár áthúzódhat jövőre is, ami hosszú hónapokkal meghosszabbíthatja a metrófelújítást, így egyre nagyobb lenne a rossz műszaki állapotú föld alatti vasút leállításának a veszélye. „A 3-as metró felújításának összes eddigi dokumentumát, pályázati kiírását bemutattam a miniszterelnöknek, és az ügyről számára eddig sok ismeretlen tényt, újdonságot és összefüggést elé tártam” – szögezte le Tarlós István.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.