Rogánék helikopterezése újabb fejezettel bővült

A Népszabadság úgy tudja, hogy már egy héttel a lagzi előtt készítették a leszállóhelyet a helikopternek.

MNO
2016. 10. 07. 8:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első körben a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője azt állította, hogy csak az esküvőn merült fel az, hogy helikopterrel utazzanak vissza Budapestre vasárnap délelőtt. Azonban kiderült, hogy a helikopter szombat délután 16.24-kor elindult Budaörsről Kisvárda irányába, és a szemtanúk szerint akkor érkezhetett meg, amikor Rogánék is megérkeztek a lagziba.

A Népszabadság munkatársai bejárták az esküvő helyszínét és a környékét. Egy nyírtassi traktoros azt mondta nekik, hogy már az esküvő előtt egy héttel egy nagy H-jel felrajzolásával várták a a helikoptert, de miután kiderült a miniszter útja, „a főnök gyorsan eltüntette a munkásokkal a nyomokat. Az embereinek meg azt mondta, fogják be a pofájukat, vagy ki lesznek rúgva”.

A lap szerint a helikopter eredetileg Nyírtasson szállt volna le, de valamilyen okból kifolyólag megváltoztatták Kisvárdára. A Népszabadság újságírói a helyszíni szemlén azt látták, hogy a leszállópálya egy darabot kihasít egy meggyfaültetvényből, így azt feltételezik, hogy még gyümölcsfákat is ki kellett vágni ahhoz, hogy Rogánék minél közelebb szállhassanak le az esküvő helyszínéhez. Szerintük ezt a feltételezést támasztja alá az is, hogy a terep mellett egy markológép pihent.

Rogán Antal és családja utazásának hátteréről bővebben itt olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.