Századvég: Rekordszinten a Fidesz támogatottsága

A Jobbik 12 százalékon, az MSZP 9 százalékon, az LMP és a DK pedig 4 százalékon áll.

MTI
2016. 10. 06. 12:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szeptember 27-e és 30-a között felvett, reprezentatív telefonos kutatás eredménye szerint a teljes népességen belül a Fidesz–KDNP július óta 2 százalékponttal tudta növelni támogatottságát, így jelenleg 33 százalékon áll. A Jobbik stagnál, 12 százalékon van, az MSZP támogatottsága 9 százalék. A felnőttkorú lakosság 4 százaléka támogatja az LMP-t, illetve a DK-t, az Együttre 2 százalék, más pártokra szintén 2 százalék adná szavazatát.

Szeptember végére 37-ről 34 százalékra csökkent a bizonytalanok aránya, ami összefüggésben áll azzal, hogy népszavazás időszakában társadalmi szinten is nő a politikai aktivitás – írták a közleményben.

Az ezer ember megkérdezésével készült vizsgálat szerint a kormánypártok a biztos szavazó pártválasztók körében is növelni tudták bázisukat, júliushoz képest 45-ről 47 százalékra. A 2014-es választás listás eredményeivel összehasonlítva az látható, hogy a Fidesz–KDNP erősödni tudott az azóta eltelt időszakban – 2014-ben a listás szavazatok 44 százalékát szerezte meg –, és rekordszinten van a támogatottsága.

Ebben a közegben a Jobbikot 21, az MSZP-t 15 százalék támogatja. 6 százalék szavazna az LMP-re, illetve a DK-ra. Az Együtt a biztos szavazó pártválasztók között is 2 százalékon áll, 3 százalék pedig más pártra adná a voksát, ha most vasárnap tartanának parlamenti választást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.