Tarlós István: Legyen vége az időhúzásnak

Tarlós szerint a BKV a korábbi buszvásárlási opcióinak lehívásával, járművek átcsoportosításával meg tudja oldani a közlekedést a 3-as metró részleges leállása után is.

2016. 10. 25. 21:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A metrópótló buszok ügyében mentse fel a Fővárosi Közgyűlés a BKV-t a szolgáltatásvásárlás kényszere alól, hogy mielőbb megkezdhessék a 3-as vonal felújítását, legalább egy szakaszon – erősítette meg lapunknak Tarlós István főpolgármester (Fidesz–KDNP) az Index értesülését legfrissebb kezdeményezéséről. Budapest vezetője a dokumentumot szerdán terjeszti a fővárosi képviselők elé, és megismételte, amit korábban is kifejtett: a BKV a korábbi buszvásárlási opcióinak lehívásával, járművek átcsoportosításával meg tudja oldani a közlekedést a 3-as metró részleges leállása után is. Tarlós szerint azután, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kezdeményezésére megsemmisítette a Budapesti Közlekedési Központ 150 buszos szolgáltatásmegrendelési pályázatát, nem érdemes várni a jogi elégtételre. Az további hat-nyolc hónappal tolná ki a metrófelújítás jövő tavaszra tervezett kezdési időpontját.

Mivel a rekonstrukció tenderein a metróállomásokra 30-60 százalékkal drágább ajánlatok érkeztek, valószínű, a megállók felújítása már nem fér bele abba a 137,5 milliárd forintos keretbe, amelyre eddig az állam kötelezettséget vállalt. Az Index szerint a BKK is válságtervet készít arra az esetre, ha műszaki okok miatt még hamarabb kellene leállítani a 3-as metró teljes vonalát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.