Távozhat a Vajna-féle TV2 vezérigazgatója

A filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe került televíziónál keresik Dirk Gerkens utódját.

Horváth Csaba László
2016. 10. 15. 4:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Információink szerint az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe került kereskedelmi televíziónál már keresik a szakember utódját. A kaszinóüzletet is uraló Vajna éppen egy évvel ezelőtt, októberben jelentette be, hogy megegyezett a korábban az RTL Klubot vezető Gerkensszel.

A tavaly év végén – az állami tulajdonú Eximbank hiteléből – kormányközelbe került TV2-höz érkező szakember szerződtetése azért volt meglepő, mert még a rivális RTL vezetőjeként élesen bírálta a kormány reklámadóra vonatkozó terveit. Arról is szóltak a hírek, hogy Gerkens családját fenyegették, ezért külföldre költöztette őket, a Business Week szerint a tévés minderről úgy nyilatkozott: „Ez nem Oroszország vagy Mexikó. De jobb félni, mint megijedni.” A TV2 vezetőjeként Gerkens egyébként kerülte a nyilvánosságot, idén áprilisban szólalt meg először a csatorna ügyeiről, méghozzá a minap beszüntetett Népszabadságnak. Akkor azt mondta, szerinte Habony Árpád kormányközeli tanácsadónak „nincs befolyása a TV2-re”. Arra a kérdésre pedig, hogy akkor miről beszélgetett Habonnyal pár héttel korábban a Four Seasons Hotelben, Gerkens azt állította: nem Habonnyal beszélgetett, hanem egy másik asztalnál „reggelizett”. Habonyról azt mondta: „Okos embernek tartom, és kedvelem az okos embereket.”

Dirk Gerkens esetleges távozása kapcsán megkerestük a televí­ziót is, a TV2-csoport sajtóosztálya azonban azt közölte: értesülésünk téves, Dirk Gerkens nem távozik.

Cikkünkre reagálva szombat délelőtt Andy Vajna sajtónyilatkozatot adott ki: „Meglepett a TV2 vezérigazgatójának távozásával kapcsolatos hír, ugyanis Dirk Gerkens teljes bizalmamat élvezi, a TV2 vezetésében nem tervezek változást, minden ezzel kapcsolatos híresztelés alaptalan. Folytatjuk a közösen megkezdett munkát, aminek az eredménye már most is látható. A nagyszabású portfólió-fejlesztésnek és program-invesztíciónak köszönhetően mindössze 4 hónap alatt kábelcsatornáink piaci részesedése duplájára nőtt, meghaladja a 10 százalékot.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.