Törvényi szigorítások jöhetnek Abdeslamék budapesti akciója miatt

A sim kártyák verték ki a biztosítékot.

MTI
2016. 10. 07. 5:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilap belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva azt írta: a kabinet napokon belül konszenzusos javaslattal áll elő az ügyben. A Magyar Idők szerint a mobilszolgáltatók profitorientáltsága és a magyar nemzetbiztonsági érdekek közötti ellentétet kell feloldani az egyeztetéseken.

Úgy tudják, a miniszterelnök, a kormány több tagja és a terrorelhárítás vezetői már tárgyaltak a sim kártyák ügyéről. Az érintett testületek most azt vizsgálják, hogy a hírközlési törvény módosítása szükséges-e az ügyben, vagy egyéb módon kötelezik a szolgáltatókat arra, hogy hasonló esetekben miként járjanak el.

Emlékeztettek arra, hogy egy hajléktalan nevére szervezett bűnözői körök 200 ezer T-Mobile-kártyát vásároltak, amelynek egy része a párizsi, illetve a brüsszeli merényleteket végrehajtó terroristasejt tagjaihoz vándorolt.

Fogalmuk sem volt a magyar hatóságoknak arról, hogy egy hajléktalan nevére valaki 200 ezer telekomos sim kártyát vásárolt, amíg a Salah Abdeslam terrorszervezete után nyomozó belga és francia hatóságok jogsegélykérelemmel meg nem keresték őket – számolt be a minap a Nol.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.